Memur ne kadar süre sonra tayin isteyebilir?
Üç yıl hizmeti tamamlayıp memur olan personel için eş durumu, sağlık mazereti ve hayat güvencesi gibi mazeretler ileri sürülür. Ancak isteğe bağlı atamalara başvurmak için kadroya atandıktan sonra bir yıl daha görevde kalması gerekir.
1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu?
EŞ STATÜSÜNÜN BİR YIL ÖNCE BELİRLENMESİ Yasal bir evlilikte, kişiler eş statülerine göre atama başvurusunda bulunabilirler. Atama başvurusu sırasında resmi bir evlilik yapmış olmaları yeterlidir.
Eş durumunda 3 yıl şartı var mı?
Düzenlemeden önce üç yıl sürekli çalışma şartı aranıyordu ancak artık bu şart kaldırıldı. İki eş aynı işyerinde çalışıyorsa, hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu pozisyonlara atanacaklar.
Düz memurlar tayin isteyebilir mi?
Memurlar gönüllü ve mazeretli atama için başvuruda bulunabilirler.
4 yıl dolmadan tayin isteyebilir mi?
– İşe Alma ve Nakil Yönetmeliği kapsamında atanan personel, atandıkları tarihten itibaren fiilen iki yıl çalışmamış olmaları kaydıyla başka bir yere atanmak için başvuruda bulunamazlar.
3 yılını dolduran memur tayin isteyebilir mi?
*** Becayiş (karşılıklı yer değiştirme) için personelin 3+1 yıllık süreyi tamamlaması gerekmektedir. (Bazı kurumlarda bu süre 1 yıl olarak belirlenmiştir.) *** Diğer tüm atamalar 4. yıl yani 3+1 yıl tamamlandıktan sonra talep edilebilir.
Yeni atanan biri eş durumundan tayin isteyebilir mi?
Eş olarak atanma hakkı sadece memur çiftlerle sınırlı değil. Şart kaldırıldı ve artık eşleri memur olmayanlar da ‘eş olarak atanma’ başvurusunda bulunabiliyor. Ancak bu durumda olan kişilerin son iki yılda en az 360 gün prim ödemiş olması gerekiyor.
Memur il dışı tayin kaç yılda istenir?
Memurların gönüllü nakil başvurusunda bulunabilmeleri için bulundukları yerdeki zorunlu hizmet sürelerini tamamlamış olmaları gerekir. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki ortalama görev süresi, hizmet bölgesine ve alana bağlı olarak dört yıldır.
Eş durumu tayini için kaç gün sigortalı olmak gerekir?
Özel sektörde çalışan eşin, ikamet ettiği ilde dört yıl boyunca 720 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olması ve atama talebiniz sırasında hala çalışıyor olması gerekmektedir. 720 günlük primler dört yıl içinde kesilebilir ve kişi aynı il içerisinde iş değiştirebilir.
Eş durumu tayini çıkmazsa ne olur?
6. Eş durumuna göre atama başvurusunun reddi ve iptali davası Kanuna uygun olarak yapılmış ve şartları oluşmuş eş durumuna göre atama başvurusunun yetkili kurumlarca reddedilmesi halinde, bu ret kararının iptali için dava açılması mümkündür.
Eş durumu tayini hangi şartlarda yapılır?
Eşlerin her ikisi de kamu hizmetinde çalışıyorsa, eşlerden her birinin kamu hizmetinde sözleşmeli personel için en az 1 yıl, kadrolu personel için en az 4 yıl fiilen çalışmış olması şartıyla eş statüsüne göre iş başvurusunda bulunulabilir.
Eş durumu mazereti kaç yıldır?
Aile birliği gerekçesiyle atanan/gönderilen kişiler, göreve başlamalarından itibaren bir (1) yıl geçmedikçe aile birliği gerekçesiyle yeniden atanamaz/gönderilemezler.
Tayin hakkı kaç yıldır?
Zorunlu hizmet alanında görev süresi: Zorunlu hizmet alanlarında görev yapan öğretmenler, zorunlu hizmet sürelerinin tamamlanması nedeniyle bu alanda belirli bir süre (genellikle 3-5 yıl arası) geçirdikten sonra başka bir yere nakil başvurusunda bulunabilirler.
Aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği ne demek?
Bu konuda yorum talep eden ilgili madde incelenmiştir. Maddede şöyle denilmektedir: “Sağlık, aile ve can güvenliği nedenleriyle mazeretlerin belgelenmesi halinde, memur görev bölgelerinde ve/veya görev alanlarında zorunlu çalışma sürelerini tamamlamadan önce talep üzerine nakil yoluyla atanabilir.”
Memur istediği yere atanabilir mi?
Atama Prosedürü: Can güvenliği bahanesiyle görev devri durumunda, memurun aynı görev alanı içinde başka bir görev alanına yeniden atanması için ilk girişimde bulunulacaktır. Ancak, görev yaptığı görev alanında ihtiyaç yoksa, başka görev alanlarına yeniden atanabilir.
Tayin süresi ne kadar?
a) Aynı göreve atanan herkes, atama emrinin bildirim tarihini belirtmelidir. b) Başka bir göreve atanan herkes, atama emrinin bildirim tarihinden itibaren 15 gün içinde o yere taşınmalıdır. Belirli bir seyahat süresi belirtmelisiniz.
15 gün mehil müddeti maaş kesilir mi?
Eğer bir sonraki aydan önce yeni okulunuzda çalışmaya başlarsanız, kesinti yapılmayacaktır. Ancak, maaşınız ödenmeden önce ayrılırsanız ve 15 günlük muafiyet süresini kullanırsanız, maaşınızdan kesinti yapılacaktır çünkü o süre zarfında bir okulda gerçekten çalışıyor sayılmazsınız.
4 B sözleşmeli personel ne zaman tayin isteyebilir?
Düzenleme, 28 Kasım 2022’den önce sözleşmeli olarak çalışmaya başlayanların, herhangi bir bekleme süresi olmaksızın çalıştıkları işyerlerinde doğrudan memur olmalarına olanak tanıyacak. Bu alanda çalışanlar, memur olduktan sonra bir yıl aynı görevde çalışmışlarsa atanma hakkını elde edebilecekler.
Kurumlar arası geçiş için kaç yıl çalışmak gerekir?
Kurumlar arası transferlerde aranan birkaç şart vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir: Memurun asaletinin onaylanmış olması, yani en az 2 yıl hizmet vermiş olması gerekir. Memurun talebi ve şu anda çalıştığı kurumun onayı olması gerekir.